Ekleyen : TURKIYE.DK

Eklenme Tarihi : Cuma, 01. Nisan 2011 16:05

1541 kez okundu



Ses sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu.

Müzisyen Dursun Salkım'ın kızı olan Yeşim Salkım, Saint Benoit Fransız Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Klasik Türk Sanat Müziği Bölümü mezunudur. İlk albümünü 1993'te çıkaran sanatçı, Türk Pop Müziği alanında çalıştı. 1997 yılında kamera karşısına geçerek oyunculuğa başladı. Bir dönem skandal ve yolsuzluklarla politikaya konu olan Uzan Ailesi'nden Hakan Uzan'la olan evliliğiyle gündeme geldi.

Ödülleri
38. Antalya Film Şenliği - 2001, En İyi Kadın Oyuncu Şarkıcı

Diskografisi
Hiç Keyfim Yok (1993)
Ferman (1996)
Yoktan Geliyorum (1997)
Sevgilim (1997) (single)
Hep Böyle Kal (2000)
Vefa Borcu (2001)
Ayna (2005)
Bazen (2006)
Yuvarlanan Taşlar (2007) (single)
Casablanca (2007) (müzikal albümü)
Sen Nasılsan Öyleyim (2008)

Diğer şarkıları:
"Gizli Aşk Bu", "Sen Kimseyi Sevemezsin" - Şarkıcı (2001)
"Rüya" - Yadigar (2001)

Filmografisi
Sessiz Gemiler - 2007
Babam Çok Değişti Anne - 2007
Deli Mavi / İşte Öyle Bir Şey - 2005
Seher Vakti - 2005
Vizontele - 2000
Şarkıcı - 2000
Fosforlu Cevriye - 2000
Ateş Dansı - 1998
Eşkıya - 1996


Toplam Kullanılan Oy : 0


Sanatçının seslendirdiği eserler



Al Beni Yar
Bana Güneş Gibi Gel
Biliyorsun Bir Zamanlar
Dediler Zamanla Hep Azalırmış Sevgiler
Deli Mavi
Dudaklarında Arzu
Gözlerinin İçine Başka Hayal Girmesin
Yeniden Başlasın