Ekleyen : TURKIYE.DK

Eklenme Tarihi : Salı, 29. Mart 2011 14:49

2385 kez okundu



İbrahim Erkal, 11 Mart 1969'da Erzurum ilinin Narman ilçesinde doğdu.1989 yılında Erzurum'da askerlik yaptı.İlk albümü ise "Tutku", 15 Eylül 1993 tarihinde çıktı.İkinci albümü ise "Sıra Bende-Aklımdasın", 14 Ekim 1994 tarihinde çıktı.Üçüncü albümü ise "Gönlünüze Talibim", 15 Haziran 1996 tarihinde çıktı.Albümün çıkış parçası olan "Unutmayacağım"dır.İkinci klibi olan "Canısı"dır.1997 yılının Ocak ayında "Canısı" adlı dizi, Show TV ekranlarında yayınlandı.Dördüncü albümü ise "Sırılsıklam", 22 Şubat 1998 tarihinde çıktı.1998 yılının Temmuz ayında "Sırılsıklam" adlı dizi, Show TV ekranlarında yayınlandı.Beşinci albümü ise "De Get", 18 Ekim 1999 tarihinde çıktı.4 şarkıya video çekmiştir.Bu albümün çıkış parçası olan "De Get Yalan Dünya"dır.İkinci klibi ise "Nasıl Sevmiştim"dir.Üçüncü klibi ise "Seviyorum Mu Ne?"dir.Son klibi ise "Alem Bozulmuş"dur.Altıncı albümü ise "Su Gibi", 25 Mart 2001 tarihinde çıktı.Yedinci albümü ise "Aşkname", 9 Haziran 2002 tarihinde çıktı.Sekizinci albümü ise "Gönül Limanı", 16 Temmuz 2004 tarihinde çıktı.Son albümü ise "Yüreğinden Öpüyorum", 10 Temmuz 2006 tarihinde çıktı.

Diskografi
Tutku, (1993)
Sıra Bende-Aklımdasın, (1994)
Gönlünüze Talibim, (1996)
Sırılsıklam, (1998)
De Get, (1999)
Su Gibi, (2001)
Aşkname, (2002)
Gönül Limanı, (2004)
Yüreğinden Öpüyorum, (2006)
Aranağme,(2008)

Filmografi
Canısı, (1997)
Sırılsıklam, (1998)


Toplam Kullanılan Oy : 0


Sanatçının seslendirdiği eserler



Ağzım Yanmış
Aklımdasın
Alem Bozulmuş
Anlarsın Zamanla
Aslanlar Gibi
Aşk Bebeğim
Aşkından Yanam
Aşktan Kaçılmaz
Balam
Bir Sana
Bizim Esrarımız
Büyük Yalnızlık
Canısı
Çıkrık Benim
De Get Yalan Dünya
Dönemem
Dut Gibi
Erzurum Uzak Şehir
Gavurun Kızı
Güllerede Küstüm
Hele Dadaş
Kır Çiçeğim
Kuzum
Lemide
Nasıl Sevmiştim
Sen Aldırma
Sen Bana Lazımsın
Sevin Gönül
Seviyorum Mu Ne
Sevme
Sırılsıklam
Tut Nefesini
Tutmayın Beni
Unutmayacağım
Unutulurmuş
Üzdüler Beni
Var Gün Dostları
Vefasızlar
Yalnızım
Yazık Bana
Yazılıyorum Sana